WingTsun-Schule - Start
Wing Tsun Helsingborg
Officiell medlem av www.wingtsunwelt.com
WingTsun

Organisation 

Leung Ting

Grand Master Leung Ting lyckades till sin stora glädje bli privat elev till den idag avlidne stormästaren Yip Man. Eftersom GM Leung Ting redan var instruktör i Wingtsun, så fick han från första dagen träna de avancerade teknikerna i WT. Den gamle stormästaren Yip Man ville överföra sitt slutgiltiga system över till någon som hade viljan och kunnandet att föra Wingtsun vidare. Systemet var mjukare nu när Yip man var till åren kommen och inte kunde basera systemet på styrka. Detta gjorde att GM Leung Ting skrev Wingtsun för att utmärka sin egen tolkning, istället för den vanligare stavningen Wing Chun. Dessutom fick GM Leung Ting en stor succé och många elever började träna för honom. För att han skulle kunna hålla reda på vad hans elever hade lärt sig började han systematisera lärandet med elevgrader,teknikergrader och mästargrader. Huvudorganisationen heter IWTA International WingTsun Association.

GM Keith Kernspecht

När GM Keith Kernspecht åkte till Kina kvarteren i London för att lära sig Kung fu, såg han en bok skriven av GM Leung Ting. GM Kernspecht skrev brev och bjöd in GM Leung Ting till Tyskland. För att kunna finansiera detta arrangerades seminarium. Genom GM Leung Ting´s intressanta Wingtsun system och GM Kernspecht organisationsförmåga skapades en stor organisation EWTO Europäische WingTsun Organisation.

Sifu Thomas Schrön och Sifu Michael Stieler

2011 pratade Sifu Michael Stieler med sin Sifu Thomas Schrön, om de inte skulle hjälpas åt att försöka starta upp EWTO klubbar i Sverige, då de båda tyckte om landet Sverige och de visste att det fanns intresse för WT men ingen klubb i deras organisation. Samtidigt i Sverige så tränade Helsingborgs Wingtsun skola i Kung fu Swedens organisation. Vår huvudinstruktör Lars Olsson kände att där skulle vara fler fördelar att vara med en stor och professionell organisation som EWTO. Sverige hade tidigare under 90-talet varit en del av EWTO, och nu var stunden inne för att sluta cirkeln och återgå till moderorganisationen. Tack vare facebook startade hösten 2012 ett samarbete mellan Sifu Stieler och Lars Olsson för att åter föra in Sverige i det Europeiska samarbetet.

 

Några frågor? Kontakta oss gärna!